SCENÁ | Blog

Am dus noile spectacole de dans pe litoral

Am fost foarte entuziasmați când am primit o ofertă de a performa noile spectacole de dans pe litoral, la un hotel de lux. Într-o zi de joi, am pornit spre litoral două perechi de dansatori și Nandin, prietena noastră din Mongolia pe care am integrat-o în conceptul nostru. Dacă nu stiați deja Mongolia este țara cu cea mai renumită școală de contorsionism din lume (pe vasele de croazieră, la Cirque du Soleil sau în cele mai mari parcuri de distracție cu siguranță veți găsi contorsioniști și acrobați din Mongolia).

spectacole de dans pe litoral

Împreună am legat un show de 12 minute. Am început cu spectacolul Louis Prima ca să destindem un pic atmosfera. Nu ai cum să dai greș cu un asemenea playlist: buna dispoziție este pur și simplu molipsitoare. A urmat Nandin care a uluit publicul cu numărul ei de hand stand, un stil mai puțin întâlnit la evenimentele din Romania. Ea reușește să surprindă întotdeauna prin elementele dificile de contorsionism și de forță și nu în ultimul rând prin aerul său exotic. Este destul de greu să îi urmezi pe scenă, însă am încheiat cu maxima energie în noul nostru show de salsa “Ran kan kan”. Viteza pașilor și acrobațiile specifice stilului întotdeauna captează atenția spectatorilor.

Emoțiile au fost și ele acolo, însă ne-au susținut, dându-ne un elan și mai mare. Ca la orice primă reprezentație nu îți dai seama când timpul trece, adrenalina nu te lasă să conștientizezi oboseala și întotdeauna vei da 110% pentru că ai impresia că nu e suficient.

Nu trebuie să vă mai povestim că seara ne-am sărbatorit succesul împreună în Vamă dar și ziua colegului nostru Liviu. Săracul a trebuit să muncească de ziua lui, și mai mult de atat, să treacă prin emoții, însă recompensa a fost pe masură.

Și cum nu există ieșire, plimbare sau eveniment la care să nu ne tragem în poză, vă lăsăm cu câteva imagini din ședința noastră foto improvizată la locație.

P.S.: Așteptăm aprecierile voastre și comentariile despre noile spectacole Scena.

spectacole de dans pe litoral

Liviu și Laura – înapoi în timp

 

spectacole de dans pe litoral

Forță, echilibru, eleganță – Nandin

 

spectacole de dans pe litoral

Un pic de nebunie nu strică – Dan și Bianca – boogie

 

Tribut Louis Prima și Ran Kan Kan

Nici nu am ajuns bine acasă după contractul din jurul Africii, că am simțit deja nevoia să ne intoarcem în sala de dans. Pe vas ne obiș­nuisem să avem spectacole o dată la câteva zile, uneori chiar și în fiecare zi, așa că am căutat cât mai repede oportunități de a performa.

Ne-am decis să împrospătăm spectacolele Scena, așa că am conceput două momente noi pentru Rock’n’roll și Salsa, cele mai cerute stiluri de dans din lista noastră.

Nu este ușor să creezi un show nou, mai ales dacă oamenii l-au apreciat foarte mult pe cel de dinainte. Am primit multe laude la adresa colajului nostru rock deja existent, asa că atât muzica, cât și costumele noi trebuiau să fie cel puțin la fel de vesele și memorabile ca cele anterioare. Nu ne-am dorit pur și simplu un dans nou, ci și să ne îmbunătățim, să concentrăm experiența ultimului an în acele câteva minute de spectacol. Așa că am început să căutam inspirație. Vreo cinci antrenamente ne-am pus cu “burta” pe lindy hop și am încercat să apropiem jive-ul nostru de acest stil de dans mai rapid și mai buclucaș. Am scos prize noi, unele care au intrat în show, altele care sunt înca în lucru.

A urmat apoi să ne decidem asupra melodiilor. Piesa de la care am pornit a fost ”Buona Sera”, melodie pe care deja făcusem un dans pentru showurile de pe vasul Aegean Odyssey. Prin urmare l-am cercetat mai în amănunt pe Louis Prima și am descoperit o mulțime de melodii pe placul nostru așa că ne-am decis ca cea mai bună alegere pentru acest spectacol ar fi un tribut adresat lui. După un lung proces de selecție (ce să-i faci dacă Louis Prima cântă atât de bine) am ajuns la forma finală a showului ce conține piesele cele mai bune: “Five months”, “Buona Sera” și “Jump and Jive”.

Al doilea moment la care am lucrat a fost salsa. Am ales o piesă clasică interpretată de Tito Puente în filmul The Mambo Kings (cu Armand Assante și Antonio Banderas) – “Ran kan kan” . Am structurat piesa și mai apoi am facut o lista cu ce se poartă și ce nu trebuie să lipsească dintr-un număr de salsa profesionist. De acrobații stiam deja, încercăm să le presărăm în număr cât mai mare în toate spectacolele noastre. Apoi ne-am stabilit bucățile de partnering, de footwork, sincron de grup și solo-urile de perechi. Suntem foarte multumiți de ce a iesit și credem că publicul a apreciat efortul nostru.

 

Tribut Louis Prima si Ran Kan Kan

Coregrafii în jurul Africii

Coregrafii în deşertul tsavorite, Walvis Bay

Unul dintre lucrurile care ne-au entuziasmat cel mai mult la întoarcerea pe Aegean Odyssey (un mic vas de croazieră de lux) a fost itinerariul: am navigat în jurul Africii, din Oceanul Atlantic până în Oceanul Indian. Cea mai bună parte din această experiență a fost că am avut oportunitatea de a crea atât de multe coregrafii, încât acum repertoriul nostru acoperă o gamă vastă de stiluri, ritmuri, epoci și gusturi.

Coregrafii de Tango argentinian cu vlad cvartet muzica

Iniţial am fost rugați să creăm momente de tango argentinian împreună cu o trupă de muzicieni din Buenos Aires, „The Grisel Quartet”, și prin urmare, am venit la bord cu cinci costume și coregrafii diferite de tango. Am fost foarte încântați să îi întâlnim și să lucrăm cu astfel de oameni pozitivi şi plini de inspiraţie. Primind un feedback pozitiv din partea publicului, în urma primului spectacol, ne-am decis să ii acompaniem și în seara Latino cu un Cha Cha Cha. În patru săptămâni cât am lucrat cu ei, am evoluat împreuna în spectacolele de Tango și Latino și în frumoasa Galla de la sfârșitul croazierei cu rutina de Paso Doble.

Bobby Darin tribut coregrafii

Din păcate argentinienii au plecat după croaziera de Crăciun, așa că am rămas singuri cu costumele și coregrafiile noastre de tango. Bucuria ne-a revenit atunci când Bruce Morrison s-a îmbarcat. Pe Bruce îl cunoșteam de sezonul trecut și de îndată ce ne-a văzut, ne-a întrebat dacă suntem de acord să facem un show împreună. În mai puțin de două săptămâni, am pus la punct un tribut Bobby Darin. Am creat special pentru acest spectacol șase coregrafii noi și am profitat de orice șansă de a învața cât mai multe din experiența sa ca regizor și interpret. Cel mai frustrant a fost faptul că cele mai multe dintre costumele noastre de Rock’n’Roll și de Swing erau acasă, având în vedere că venisem pregătiți pentru spectacole de tango. Evident, a trebuit să improvizăm, așa că am mers la cumpărături în Africa de Sud. Din fericire anii ’50 sunt din nou la modă, așa că am găsit tot ce aveam nevoie pentru spectacol.

Rock'n'Roll coregrafii

După două croaziere iar am rămas singuri, însă a urcat la bord Richard Sykes, venit atât în calitate de Cruise Director, cât și de cântăreț. Seară de seară a pus în scenă numeroase spectacole de Cabaret, reușind să nu se repete deloc în mai mult de o lună. A fost un deliciu, mai ales pentru pasagerii care au călătorit cu noi chiar și câte trei croaziere la rând. Ne place să fim mereu activi, așa că la fiecare eveniment de-al său am coregrafiat unul sau două dintre cântecele sale și i ne-am alăturat pe scenă în tributurile Elvis, Manillow Monro, Lionel Richie sau Buddy Holly.

Tango Arată coregrafii în Concert clasice (pian & vioara)

În cele din urmă, cel mai bun lucru din acest contract a fost că am avut alături artiști inspirați și foarte experimentați. De aceea, în croaziera nostră finală i-am invitat să ni se alăture în spectacolul de Talente al pasagerilor, iar noi am participat alaturi de unii dintre ei în Concertul Clasic cu Libertango.

Sperăm să rămânem cu cel puțin la fel de multă satisfacție și experiență și în urma următoarelor contracte ca după cel de pe Aegean Odyssey, deci dacă sunteţi în cautarea unui cuplu sau grup de ballroom creativ, nu ezitați să ne contactați și să ne chemați la evenimentul dumneavoastră.

Showuri de dans la Balul Stomatologilor

După revelionul incendiar al colegilor noștri plecați în Maldive, noul an a întregit trupa Scena Showdance în luna februarie pe parchetul faimosului hotel J.W.Mariott din București, unde a avut loc, ca în fiecare an, Balul Stomatologilor. Pentru anul acesta, fiind deja a doua apariție a trupei la acest bal, am avut grijă să schimbăm coregrafiile și costumele, să pregătim un noi showuri de dans care să întreacă așteptările tuturor.

Având în vedere faptul că trupa noastră s-a mărit, am avut nevoie de pregătiri speciale pentru acest bal. Câțiva dintre noi au muncit asiduu pentru a învăța coregrafiile noi, iar restul s-au concentrat îndelung pe repetarea prizelor complicate și pe perfecționarea sincronizărilor.

În ziua show-lui, după lungi săptămâni de repetiții, coregrafiile erau pregătite, costumele la fel, iar noi eram gata pentru a impresiona. Am deschis atmosfera cu valsul vienez, o coregrafie concepută în mod special pentru acest bal, urmată de un moment de Quickstep, dans standard vioi și jucăus care a înviorat ringul de dans. În total Scena a prezentat 10 dansuri, dintre care 5 cu întreaga formație și alte 5 solo-uri. Printre ele s-au numarat: Charleston, Flamenco, Călușarii și cel mai nou dans, Fireball.

Dintre toate coregrafiile prezentate, momentul Fireball a fost surpriza serii, noul dans salsa conceput pe celebra melodie a lui Pitbull a ridicat sala în picioare. Prizele neașteptate și energia dansatorilor au facut ca acest dans să devină momentul de succes al balului.

Dupa fiecare moment participanții la eveniment au fost invitați la dans împreuna cu noi, lăsând scaunele goale și alăturându-se nouă în pași de dans.

Astfel, în formație completă, 5 perechi, 10 dansatori și schimbând 10 costume, trupa Scena Showdance s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Anul viitor mai mult ca sigur vom reveni cu alte show-uri noi pe același ring, dar până atunci ne pregătim pentru o vară plină de dans.

 

Cum am petrecut Revelionul în Maldive

Dacă anul trecut am sărbătorit Revelionul la temperaturi negative, anul acesta o parte din trupa noastră de dansatori a călătorit până aproape de Ecuator.
Cu destinația Maldive, în atolul Baa, pe o insulă unde lanțul hotelier Dusit Thani a amenajat un resort de lux cu specific tailandez, am pornit la drum pregătiți cu muzica și costume pentru trei seri de spectacole de dans.
Trebuie să menționăm că a fost pentru prima dată când hotelul a adus o trupă de dansatori de ballroom. Așadar, a fost nevoie de pregătiri speciale ca să ne putem desfășura.

Pentru seara de Revelion au montat un parchet doar pentru noi, pe terasa, în aer liber, care in dimineața următoare a disparut miraculos. Celelalte seri de spectacole s-au desfasurat într-un bar unde toată mobila a fost mutată până când s-a găsit aranjamentul potrivit. Locația era clar destinată unor activități de relaxare, însă experiența ne-a ajutat să ne adaptăm oricărui spațiu și oricărei situații. Am avut nevoie doar de câteva repetiții ca să ne aranjăm coregrafiile în spațiul de dans.

 

CU CE I-AM INCÂNTAT

Am început să definim și să descoperim împreună cu cei de la Dusit Thani un stil nou de entertainment care trebuia să se încadreze pe profilul de relaxare al complexului și totuși să fie animat.
Și-au dorit niște spectacole elegante, dar în același timp energice, asa că am îmbinat dansurile clasice, specifice anilor ‘50 cu ritmuri moderne care cheamă invitații pe ringul de dans. Costumele și interacțiunea cu publicul au desăvârșit o atmosferă de petrecere de cea mai înaltă calitate.
Am improvizat pe parcurs, în funcție de spectatori, astfel încat am îmbinat lecțiile de dans cu invitațiile la dans sau cu elementele de tip follow-the-leader.
Pentru prima seară am pregătit trei show-uri diferite cu tema petrecerii de Revelion “Black & White Island Chic” (“Singing in the Rain”, “The Charleston”, “Dancin’ the Quickstep”, “New York, New York”, “Mas Que Nada” – Black Eyed Peas si “Fireball” – Pitbull).
Urmatoarea seară de dans s-a desfașurat pe ritmuri de Tango, unde am prezentat două spectacole în care pasiunea intensă a contrastat cu elementele acrobatice. Primul a fost un colaj de Tangouri Argentiniene în care fetele au purtat costumații provocatoare în moda Tango Cabaret, iar al doilea a fost un mix de Tango European cu rochii elegante care au fluturat imaginația publicului spectator.
Pentru ultima seară am pastrat cele mai cerute showri ale trupei SCENA din 2014: “Amor Gitano” și “Rock’n’Roll”. Ne-am orientat la ceva energic și cu priza mare la public, indiferent de vârstă și am avut succes, reușind să ridicam aproape toți invitații la dans. Până și în spatele barului s-a dansat Macarena, Bailando sau Let’s Twist Again.

Dansatori in MaldiveDansatori pentru evenimente speciale
Trupa de dansatori pentru evenimente corporate si privateTrupa de dansatori SCENA

 

 

FLASHMOB LA MICUL DEJUN

 

Se pare că cei de la Dusit Thani au fost foarte încântați de prestația noastră. Deoarece nu era prezentat în brosura, am anunțat cel de-al patrulea spectacol cu un flashmob pe care l-am organizat la micul dejun. Impactul credem că a fost cel așteptat, deoarece în seara respectivă au venit aproape toți oaspeții resortului să ne urmarească spectacolele “Disco Energy” și “Salsa Caliente” dupa care am petrecut cu toții finalul unei vacanțe de vis.

Dans cu invitatiiDans cu invitatii - dansatorii SCENAPetrecere Disco cu dansatorii SCENAAnimatie cu invitatiiFollow the Leader - moment de dans cu dansatori profesionistiSpectacole de dans si animatie cu publicul

 

VIAȚA PE INSULĂ

Deși sunt de dimensiunea unor cartiere, fiecare insulă se administrează ca un mic oraș. Ca să ajungi la cea mai apropiată insulă trebuie să mergi aproximativ o ora cu barca motorizată, așa că fiecare resort trebuie să își asigure singur utilitățile.
Dincolo de paradisul care se vede evident în poze, a oferi condiții de lux pe o insulă nu este deloc ușor. Electricitatea și deșeurile sunt cele mai problematice lucruri, însă ce ne-a impresionat cel mai tare este faptul ca toată apa plată sau minerală pe care o serveau e produsă și îmbuteliată de ei. Încep prin a extrage apa din pânza freatică, apoi o desalinizează, dupa care îi adaugă minerale pentru a avea aceleași proprietăți și gust ca apa pe care o cumpărăm din supermarket.
Deoarece specificul resortului era tailandez, în toate clădirile, în special cele de interes comun (birouri, cantina, spălătorie chiar și în magazinul de suveniruri) trebuie să intri descălțat. Un pic neobișnuit pentru noi la început, ne-am adaptat ușor ritualului lor.
Deși angajații erau europeni, asiatici sau africani, majoritatea erau localnici. Astfel, deși aveam mâncare cu specific atat european cât și asiatic, cele mai bune feluri de mâncare erau cele din bucătăria maldiviană (apropiată de cea indiana, însă cu influențe africane și asiatice). La început un pic cam picantă pentru gustul nostru, în final am învățat să savurăm condimentele tropicale (curry, lemongrass..) care făceau carnea de pui sau de ton să aibă cu totul alt gust decât știam până atunci.

Dansatori in MaldiveDansatori in MaldiveDansatori in Maldive

DEȘI AM FOST SĂ MUNCIM, AM AVUT ȘI TIMP LIBER

Deoarece programul nostru de lucru începea dupa cină, în timpul zilei ne-am relaxat la piscină, am făcut snorkelling, ne-am plimbat cu canoe și am fost chiar și la o oră de yoga pe care instructorul de fitness (un tip foarte simpatic din India, fost dansator de Bollywood) a ținut-o special pentru toți angajații.
Ameer, unul dintre oamenii multifucționali ai hotelului, ne-a scos pe plajă la o ședință foto pentru care îi suntem foarte recunoscători. Tot el este responsabil de filmulețul de prezentare al show-lui “Fireball” pe care l-a filmat cu o drona în timp ce noi ne prăjeam tălpile dansând pe nisipul încins de-a lungul insulei.

Dansatori in MaldiveDansatori pentru evenimente speciale

Deși ne consideram deja răsfățați cu mâncarea maldiviană de la cantina angajaților, într-una din seri am avut ocazia să cinăm împreună cu oaspeții. Directorul general a reușit să organizeze o seara de neuitat nu doar pentru noi, dar pentru toți invitații, amenajând pe plaja un bufet al bucătăriei internaționale sub lumina lunii pline. Atracția principală a acelei seri au fost dansatorii locali care ne-au împărtășit cultura și tradițiile insulelor Maldive prin dansuri și muzică folclorică.

Dansatori pentru evenimente specialeDansatori pentru evenimente speciale

Trupa de dans SCENÁ @Revelion 2014 Sector 3

Revelionul 2014 organizat de Primaria Sectorului 3 în parcul IOR a fost primul nostru eveniment mare! A fost imboldul de care aveam nevoie pentru a ne închega ca și trupa de dans, un adevarat maraton al pregătirilor: am avut o singură lună la dispoziție pentru a pune la punct nouă dansuri diferite și costumații pentru fiecare în parte.

Trupa de dans SCENA Showdance - rock'n'roll

 

Cum e vorba: „unde-s doi puterea crește”… Dar unde sunt opt? A contribuit fiecare și în cele din urmă am fost foarte mândri de rezultat: nouă spectacole de dans dinamice, cu muzica pe gustul celor nostalgici dar și al celor ceva mai moderni.

Show-ul nostru de Rock’n’Roll îmbina muzica mai multor artiști ai vremii: Elvis, Jackie Wilson, Little Richard. Melodiile lor fac spectatorii să aplaude și să fredoneze timp de aproape cinci minute. Este colorat și vesel și poate de aceea se află printre preferatele noastre și ale publicului.

 

 

Trupa de dans SCENA Showdance - MJ Tribute

Nu putea să lipsească din lista noastră și un tribut adus unuia dintre cei mai mari cântăreți, Michael Jackson. Coregrafia a fost o provocare pentru noi pentru că iesea din sfera dansului sportiv, însa ce nu te doboară te face mai puternic, în cazul nostru un dansator mai experimentat.

Un alt stil nou abordat este și disco: am îmbinat mișcările anilor ’70 cu muzica moderna a Christinei Aguilera. Am presărat cu cât mai multe prize spectaculoase și „Voila!”: a ieșit unul dintre cele mai solicitante, dar și solicitate show-uri de dans.
Cel mai „fierbinte” dintre momente a fost probabil cel de Tango. Poate de aceea a început chiar să ningă. În ciuda celor aproape 0 grade de afară, nu am simțit nimic pentru că ne încălzea bucuria și entuziasmul de a face parte dintr-un eveniment atât de important.

Lăsând la o parte munca noastră, am fost uimiți de organizarea ireproșabilă a celor de la Primăria Sectorului 3. Decorul, cablurile, instrumentele se schimbau în doar trei minute în spatele nostru în timp ce noi dansam. Cu toate acestea noi am simțit că scena este numai a noastră.

Daca ar fi să o luam de la capat cu siguranță am face-o și sperăm să repetăm experiența și anul viitor!

Trupa de dans SCENA Showdance - FlamencoTrupa de dans SCENA Showdance - MJ Tribute

 

Mariage Fest – Targ de nunti | 21-23 martie 2014

Dansatori Evenimente la un targ de nunti

In perioada 21-23 martie am participat la Mariage Fest – editia de primavara, un targ de nunti anual, care s-a desfasurat in Piata Constitutiei din Bucuresti.

Desi am mai participat la acest festival acum cativa ani, de data aceasta am venit pentru prima oara cu un concept nou pentru spectacolele de la nunta.

SCENÁ Showdance a adus dansul sportiv în fata unui public variat, care nu cunoaste regulile si detaliile tehnice ale acestui sport, dar iubeste frumosul si bunul gust. Spectacolele SCENÁ imbina elemente de dans sportiv cu elemente acrobatice si coregrafii sincron.

 

Spectacol de dans la Mariage Fest - targ de nunti 2014

 

 

 

Fiecare spectacol SCENÁ are o costumatie diferita si este urmat de un moment de animatie.

Deoarece publicul spectator era in mare parte format din miri care umblasera ore intregi in labirintul cu standuri, nu am reusit sa ii invitam la dans. De aceea am profitat de ocazie si împreuna cu trupa Lucky 13 am prezentat un moment de animatie unic.

Animatie cu trupa Lucky 13 la Mariage Fest - targ de nunti 2014Mirii si ceilalti invitati Mariage Fest ne-au putut vedea evoluand cu spectacolele de Rock’n’Roll si Tango. Publicul nostru a reactionat asa cum am sperat. Calendarul nostru s-a imbogatit cu cateva evenimente pe care va invitam sa le urmariti vara aceasta pe pagina noastra de Facebook.

Dorim sa le multumim pe aceasta cale organizatorilor (in special doamnei Andreea Turtoi) pentru sprijinul acordat si profesionalismul de care au dat dovada. De asemenea ii multumim prezentatorului Andrei Duban pentru sinceritatea si energia cu care ne-a insotit atat in culise cat si pe scena.

Vom reveni cu drag la acest targ de nunti si in editiile viitoare. Pana atunci, va asteptam in continuare pe pagina noastra de Facebook sa ne urmariti activitatea.

 

Trupa SCENA Showdance la Mariage Fest - targ de nunti 2014

Scoli de dans SCENÁ

Urmeaza cursuri de dans alaturi de echipa SCENÁ!

Fie ca e vorba de un vals clasic, un colaj nebun sau melodia voastra preferata, impreuna putem crea un moment unic pentru deschiderea nuntii voastre. Pe cei care doresc sa se relaxeze invatand pasii de baza ai dansurilor de cuplu: rock, cha cha, salsa, merengue, vals, tango, ii invitam la grupele noastre dedicate adultilor.

Nu trebuie decat sa va alegeti una dintre scolile noastre aflata mai aproape de dvs. Acolo veti avea ocazia sa invatati alaturi de unul dintre membrii trupei SCENÁ.

Showuri de dans SCENÁ

Intotdeauna am incercat sa evitam monotonia. De aceea am acceptat cu bucurie oricare provocare de a concepe un numar nou de dans. Mai jos puteti urmari momente din toate coregrafiile de grup pe care am avut placerea sa le cream pana in acest moment.