Cum am petrecut Revelionul în Maldive

Dacă anul trecut am sărbătorit Revelionul la temperaturi negative, anul acesta o parte din trupa noastră de dansatori a călătorit până aproape de Ecuator.
Cu destinația Maldive, în atolul Baa, pe o insulă unde lanțul hotelier Dusit Thani a amenajat un resort de lux cu specific tailandez, am pornit la drum pregătiți cu muzica și costume pentru trei seri de spectacole de dans.
Trebuie să menționăm că a fost pentru prima dată când hotelul a adus o trupă de dansatori de ballroom. Așadar, a fost nevoie de pregătiri speciale ca să ne putem desfășura.

Pentru seara de Revelion au montat un parchet doar pentru noi, pe terasa, în aer liber, care in dimineața următoare a disparut miraculos. Celelalte seri de spectacole s-au desfasurat într-un bar unde toată mobila a fost mutată până când s-a găsit aranjamentul potrivit. Locația era clar destinată unor activități de relaxare, însă experiența ne-a ajutat să ne adaptăm oricărui spațiu și oricărei situații. Am avut nevoie doar de câteva repetiții ca să ne aranjăm coregrafiile în spațiul de dans.

 

CU CE I-AM INCÂNTAT

Am început să definim și să descoperim împreună cu cei de la Dusit Thani un stil nou de entertainment care trebuia să se încadreze pe profilul de relaxare al complexului și totuși să fie animat.
Și-au dorit niște spectacole elegante, dar în același timp energice, asa că am îmbinat dansurile clasice, specifice anilor ‘50 cu ritmuri moderne care cheamă invitații pe ringul de dans. Costumele și interacțiunea cu publicul au desăvârșit o atmosferă de petrecere de cea mai înaltă calitate.
Am improvizat pe parcurs, în funcție de spectatori, astfel încat am îmbinat lecțiile de dans cu invitațiile la dans sau cu elementele de tip follow-the-leader.
Pentru prima seară am pregătit trei show-uri diferite cu tema petrecerii de Revelion “Black & White Island Chic” (“Singing in the Rain”, “The Charleston”, “Dancin’ the Quickstep”, “New York, New York”, “Mas Que Nada” – Black Eyed Peas si “Fireball” – Pitbull).
Urmatoarea seară de dans s-a desfașurat pe ritmuri de Tango, unde am prezentat două spectacole în care pasiunea intensă a contrastat cu elementele acrobatice. Primul a fost un colaj de Tangouri Argentiniene în care fetele au purtat costumații provocatoare în moda Tango Cabaret, iar al doilea a fost un mix de Tango European cu rochii elegante care au fluturat imaginația publicului spectator.
Pentru ultima seară am pastrat cele mai cerute showri ale trupei SCENA din 2014: “Amor Gitano” și “Rock’n’Roll”. Ne-am orientat la ceva energic și cu priza mare la public, indiferent de vârstă și am avut succes, reușind să ridicam aproape toți invitații la dans. Până și în spatele barului s-a dansat Macarena, Bailando sau Let’s Twist Again.

Dansatori in MaldiveDansatori pentru evenimente speciale
Trupa de dansatori pentru evenimente corporate si privateTrupa de dansatori SCENA

 

 

FLASHMOB LA MICUL DEJUN

 

Se pare că cei de la Dusit Thani au fost foarte încântați de prestația noastră. Deoarece nu era prezentat în brosura, am anunțat cel de-al patrulea spectacol cu un flashmob pe care l-am organizat la micul dejun. Impactul credem că a fost cel așteptat, deoarece în seara respectivă au venit aproape toți oaspeții resortului să ne urmarească spectacolele “Disco Energy” și “Salsa Caliente” dupa care am petrecut cu toții finalul unei vacanțe de vis.

Dans cu invitatiiDans cu invitatii - dansatorii SCENAPetrecere Disco cu dansatorii SCENAAnimatie cu invitatiiFollow the Leader - moment de dans cu dansatori profesionistiSpectacole de dans si animatie cu publicul

 

VIAȚA PE INSULĂ

Deși sunt de dimensiunea unor cartiere, fiecare insulă se administrează ca un mic oraș. Ca să ajungi la cea mai apropiată insulă trebuie să mergi aproximativ o ora cu barca motorizată, așa că fiecare resort trebuie să își asigure singur utilitățile.
Dincolo de paradisul care se vede evident în poze, a oferi condiții de lux pe o insulă nu este deloc ușor. Electricitatea și deșeurile sunt cele mai problematice lucruri, însă ce ne-a impresionat cel mai tare este faptul ca toată apa plată sau minerală pe care o serveau e produsă și îmbuteliată de ei. Încep prin a extrage apa din pânza freatică, apoi o desalinizează, dupa care îi adaugă minerale pentru a avea aceleași proprietăți și gust ca apa pe care o cumpărăm din supermarket.
Deoarece specificul resortului era tailandez, în toate clădirile, în special cele de interes comun (birouri, cantina, spălătorie chiar și în magazinul de suveniruri) trebuie să intri descălțat. Un pic neobișnuit pentru noi la început, ne-am adaptat ușor ritualului lor.
Deși angajații erau europeni, asiatici sau africani, majoritatea erau localnici. Astfel, deși aveam mâncare cu specific atat european cât și asiatic, cele mai bune feluri de mâncare erau cele din bucătăria maldiviană (apropiată de cea indiana, însă cu influențe africane și asiatice). La început un pic cam picantă pentru gustul nostru, în final am învățat să savurăm condimentele tropicale (curry, lemongrass..) care făceau carnea de pui sau de ton să aibă cu totul alt gust decât știam până atunci.

Dansatori in MaldiveDansatori in MaldiveDansatori in Maldive

DEȘI AM FOST SĂ MUNCIM, AM AVUT ȘI TIMP LIBER

Deoarece programul nostru de lucru începea dupa cină, în timpul zilei ne-am relaxat la piscină, am făcut snorkelling, ne-am plimbat cu canoe și am fost chiar și la o oră de yoga pe care instructorul de fitness (un tip foarte simpatic din India, fost dansator de Bollywood) a ținut-o special pentru toți angajații.
Ameer, unul dintre oamenii multifucționali ai hotelului, ne-a scos pe plajă la o ședință foto pentru care îi suntem foarte recunoscători. Tot el este responsabil de filmulețul de prezentare al show-lui “Fireball” pe care l-a filmat cu o drona în timp ce noi ne prăjeam tălpile dansând pe nisipul încins de-a lungul insulei.

Dansatori in MaldiveDansatori pentru evenimente speciale

Deși ne consideram deja răsfățați cu mâncarea maldiviană de la cantina angajaților, într-una din seri am avut ocazia să cinăm împreună cu oaspeții. Directorul general a reușit să organizeze o seara de neuitat nu doar pentru noi, dar pentru toți invitații, amenajând pe plaja un bufet al bucătăriei internaționale sub lumina lunii pline. Atracția principală a acelei seri au fost dansatorii locali care ne-au împărtășit cultura și tradițiile insulelor Maldive prin dansuri și muzică folclorică.

Dansatori pentru evenimente specialeDansatori pentru evenimente speciale

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *